Google Ads Nedir? Google Reklam Türleri Nelerdir?

Google AdWords, Google tarafından geliştirilen ve reklamverenlerin kısa reklamları, hizmet tekliflerini, ürün listelerini, video içeriğini görüntülemek ve Google reklam ağı içinde web kullanıcılarına mobil uygulama yüklemeleri oluşturmak için ödeme yaptığı bir çevrimiçi reklamcılık hizmetidir.

 

AdWords, metin, resim ve video reklamlar dahil olmak üzere çeşitli reklam biçimlerinin yanı sıra reklamverenlerin mesajları üzerinde daha fazla kontrol sahibi olmasını sağlayan çeşitli reklam uzantıları sunar. AdWords, geleneksel metin tabanlı reklamcılığa ek olarak, resim ve video içeren grafik reklamları da destekler. AdWords, reklamverenlerin anahtar kelime öbekleri, ilgi alanları ve demografi gibi çeşitli ölçütleri kullanarak reklamlarını hedeflemesine olanak tanır.

 

Google Ads, reklam alanı için yüksek fiyatlar talep etmesi ve iptal edilmesinin zor olması nedeniyle eleştirilmiştir. Ancak birçok işletme, Google AdWords‘ü hedef kitlelerine ulaşmanın etkili bir yolu olarak görmektedir.

 

Genel olarak, AdWords, çok çeşitli tüketicilere ulaşmak için kullanılabilecek güçlü bir pazarlama aracıdır.

Google Adwords Nasıl Kullanılır?

Google Adwords Nasil Kullanilir - Creamake

 

AdWords, işletmelerin reklamcılık için bir bütçe belirlemesine ve yalnızca insanlar reklamları tıkladığında ödeme yapmasına olanak tanır. Reklam hizmeti büyük ölçüde anahtar kelimelere odaklanır.

 

Google AdWords’ü kullanmak isteyen işletmelerin bir hesap oluşturması ve ardından bir reklam oluşturması gerekecektir. Bir bütçeye karar vermeleri ve ardından insanların ürün veya hizmetlerini ararken arayacaklarını düşündükleri anahtar kelimeleri seçmeleri gerekecek.

 

Google daha sonra anahtar kelimeleri reklamlarla eşleştirecek ve reklamları arama motorunda ve ortak web sitelerinde gösterecektir. Kişiler isme tıkladığında işletmeden ücret alınacaktır.

Google AdWords, işletmelerin potansiyel müşterilere ulaşması için harika bir yol olabilir. Doğru anahtar kelimeleri seçmek ve kendinizi rahat hissedeceğiniz bir bütçe belirlemek önemlidir.

Google Adwords Reklam Türleri

Google AdWords, aralarından seçim yapabileceğiniz çeşitli reklam türleri sunar. İşletmeniz için hangisinin doğru olduğunu belirlemenize yardımcı olmak için her birine kısa bir genel bakış.

Arama Reklamları

Arama ağı reklamları, en yaygın AdWords reklamı türüdür. Birisi işletmenizle alakalı bir terim aradığında, Google.com’daki organik arama sonuçlarının yanında ve bazen de üstünde görünürler.

Görüntülü Reklamlar

Görüntülü reklamlar, web’deki milyonlarca web sitesinde ve uygulamalarda görünür. Çeşitli boyutlarda gelirler ve metin, resim, video veya zengin medya içerebilirler. Reklamlarınızı ilgi alanlarına, demografiye ve davranışlara dayalı olarak belirli kitlelere gösterilmek üzere hedefleyebilirsiniz.

Video Reklamlar

Video reklamlar, YouTube’da ve video içeriğini göstermek için Google ile iş ortaklığı yapan milyonlarca web sitesi ve uygulamada görünür. Belirli konulara ilgi duyan kişilere ulaşmak için video reklamları kullanabilir, hatta onları geçmişte YouTube’da izledikleri şeylere göre hedefleyebilirsiniz.

Alışveriş Reklamları

Alışveriş reklamları, Google arama sonuçlarında görünen bir ürün reklamı türüdür. İnsanların bilinçli satın alma kararları vermesine yardımcı olmak için ürün resminizi, fiyatınızı ve diğer önemli bilgileri gösterirler. Alışveriş reklamları, belirli ülkelerdeki perakendeciler tarafından kullanılabilir.

Uygulama Reklamları

Uygulama reklamları, mobil uygulamanızı indirme olasılığı en yüksek olan kişilere tanıtmanıza yardımcı olur. Google.com’da ve ortak siteler ağımız genelinde görünebilirler. AdWords’te bir uygulama reklamı oluşturabilir veya mevcut bir reklamdan uygulamanıza bağlantı verebilirsiniz.

Harita Reklamları

Harita reklamları Google Haritalar’da görünür ve işletmenizin konumunu, iletişim bilgilerini ve Google kullanıcılarının yorumlarını gösterir. AdWords’te bir harita reklamı oluşturabilir veya işletmenizin Google Haritalar’daki girişine bağlantı verebilirsiniz.

Resim Reklamlar

Resim reklamlar, Google Görüntülü Reklam Ağı’nda gösterilebilen bir görüntülü reklam türüdür. Statik resimler, hareketli resimler ve hatta videolar içerebilirler. Web’de sunduğunuz ürün veya hizmetlerle ilgilenen kişilere ulaşmak için resim reklamları kullanabilirsiniz.

Google Adwords Kullanmanın Avantajları

Google Adwords Kullanilmanin Avantajlari - Creamake

 

Google AdWords, çevrimiçi reklamcılığın en popüler biçimlerinden biridir ve bunun iyi bir nedeni vardır. AdWords, yeni müşterilere ulaşmanın ve işinizi büyütmenin son derece etkili bir yolu olabilir. Google AdWords’ü kullanmanın avantajlarından bazıları şunlardır:

  1. Geniş bir kitleye ulaşın. Google, dünyanın en büyük arama motorudur, bu nedenle AdWords’ü kullanmak size çok büyük bir potansiyel müşteri tabanına erişim sağlar.
  2. Reklamlarınızı hedefleyin. AdWords, reklamlarınızı belirli demografilere, ilgi alanlarına ve hatta yerlere hedeflemenize olanak tanır. Bu, reklamlarınızın ürününüz veya hizmetinizle ilgilenme olasılığı en yüksek olan kişilere ulaşmasını sağlar.
  3. Mesajınızı iletin. AdWords, reklamlarınıza resim ve videolar eklemenize olanak tanır, böylece mesajınızı potansiyel müşterilere gerçekten iletebilirsiniz.
  4. sonuçlarınızı takip edin. AdWords, reklamlarınızın ne kadar iyi performans gösterdiğini görebilmeniz ve gerekli ayarlamaları yapabilmeniz için reklam kampanyalarınızla ilgili ayrıntılı istatistikler sağlar.
  5. Esnek bütçe. AdWords, tıklama başına ödeme sistemidir, böylece bütçenizi ihtiyaçlarınıza ve hedeflerinize göre belirleyebilirsiniz.

Genel olarak, Google AdWords, yeni müşterilere ulaşmanın ve işinizi büyütmenin harika bir yoludur. AdWords kullanmıyorsanız, büyük bir fırsatı kaçırıyorsunuz.

Bu İnternet Sitesi içeriğinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video, müzik vb.) Creamake Yazılım Teknoloji Ltd. Şti.’ye ait olup, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında korunmaktadır.

Hizmetlerimiz hakkında daha fazla bilgi mi almak istiyorsunuz ?

Blank Form (#7)